Att vara förberedd

Regn är aldrig välkommet, oftast kommer det när man minst anar det och på de sämsta tillfällena. Till exempel när man har planerat för en underbar picknick i sin favoritpark, man har gjort mackorna, skakat sylten och packat ner allt. Det är då det kommer, regn och rusk och nu så här till hösten är det ännu mer ovädersrisk. Min brorsas polare Stefan, som under tiden han gick Bas U & Bas P Utbildningar för att ta sig vidare inom sitt yrke inom byggbranschen, fick erfara varför man bör vara förberedd när vädret ändrar om snabbt. Utbildningarna Stefan gick handlade mycket om miljöansvar, men det var varken dessa eller den ledarskapsutbildning från UGL han använde sig av, utan det var de kunskaperna han hade lärt sig i scouterna. I scouterna fick han nämligen lära sig att man kan göra ett paraply av nästan allting man kan hitta i skogen, eller som i Stefans fall, på arbetsplatsen. Vad han gjorde när det började regna var att snabbt samla alla arbetskamrater under ett tak, för att sedan likt MacGyver göra ett paraply av några stora soppåsar och rör. Röret stack igenom soppåsarna, så att vattnet rann in i röret. Då röret var böjt kunde vattnet dock ledas bort från allas skor. Tänk vad man kan lära sig av scouterna, helt fantastiskt…och faktiskt lite mysigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *