Tips om heminredning och renovering inför försäljning

Ska man verkligen renovera och fixa när man ändå ska flytta? Vill man inte bara komma i väg och överlåta allt på nästa boende, som då kan få det precis som hen vill? Så kan man resonera men då går man ju miste om potentiellt rätt många 10 000 kronor. Här är några saker som mäklare brukar ange som värdehöjare med extremt hög utväxling. Se det som en pyramid, med de bästa sakerna i botten som är ganska lätta och billiga att fixa i förhållande till vad de ger. Med tiden kommer du längre upp i pyramiden och når en gräns då det int längre är försvarbart. Har du inte tid att fixa vissa av dessa saker själv, lägg ut dem på målare och andra. Det lär ändå löna sig. Jobbet går snabbt när du flyttat ut men vet du att du ska flytta om säg ett år, gör åtgärder redan nu så du hinner få glädje av dem.

  1. Byt udda färger på exv väggar till neutrala som så många köpare som möjligt kan trivas med.
  2. Måla och tapetsera om väggar och tak så att de är riktigt fräscha.
  3. Se till att golv, kakel och köksluckor är blanka, det ger ett bra intryck och framför allt reflekterar de ljus och lägenheten känns större.
  4. Lys upp hörn och liknande så att lägenheten känns större.
  5. Behöver du renovera köket men inte vill göra allt, prioritera omlackning av köksluckor, nytt golv, väggar och byte av bänkskivor.
  6. Uppdatera din heminredning (den som ska visas när lägenheten säljs). En matta här, en lampa där kan göra underverk. Gör det mysigt även på balkongen om det finns en sådan, själv köpte jag en blomlåda på Stayhome till en kompis lägenhet när den skulle säljas. Balkonglådan fylldes med lite inköpa växter som såg fräscha ut, det blev en succé alla spekulanter tyckte det var väldigt mysigt och ett lyft för lägenheten.

Detta var tipsen för veckan, till min stora glädje så har jag fått ett nytt jobb. På nya jobbet använder dom något som heter Pyramid som är ett affärssystem. Jag har blivit skickad på kurs nu redan första veckan för att lära mig mer om detta, riktigt roligt, jag ser verkligen fram mot att bita i detta…. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *